Saldea, vitusti liikaa saldea

No niin, nyt kun blogi ei enää ole so-upissa Karjalaisen valvovan silmän alla, voin rauhassa käyttää ihan mitä tahansa kornia kieltä haluankin. (No, ei sitä koskaan taidettu kieltää, mutta tuntui se silti vähän väärältä.)

Nyt kuitenkin syksy on koittanut ja jokavuotinen läskipalloahdistus on huipussaan. Olen taas ottanut itseäni niskasta kiinni ja aloittanut säntillisen Intermittent fastingin eli pätkäpaaston, ja lisäksi pyrkinyt vähentämään hiilareita. Mä siis, and I can’t stress this enough, rakastan hiilareita – pasta, leipä, pulla – you name it, I love it.

Sinänsä vähän harmittaa, että just vähän aikaa sitten kävin Kallion Uusien Marttojen erinomaisen hapanjuurileipäkurssin (tästäkin postaus tulee, kun kasvatan selkärangan ja saan sen tehtyä), mutta ainakin voin hyvällä omallatunnolla viettää cheat daytä ja syödä kaksi kokonaista leipää.

No, takaisin aiheeseen – läskipalloahdistuksen inspiroimana päätin, että kun edes pastaa en saa, voisin tehdä herkullisia salaatteja. Mulla käy aina niin, että teen ämpärillisen salaattia, josta puolet mätänee kaappiin, kun neljäntenä päivänä ei enää teekkään mieli. Mutta nyt päätin, että asia on toisin – panostan siihen, että jääkaapissa odottaa laadukas salaattipohja, mutta erilaisen täytteen teen joka päivä – samalla saan seuraavalle päivälle hyvän evään töihin, eikä se saman salaatin puputus ala vituttamaan. Samalla myös heitin itselleni haasteen, ettei täytteen tekemiseen saisi mennä yli 30min aktiivista puuhastelua, jotta nämä olisi oikeasti arkeen sopivia.

Tärkein havainto tästä salaattiproggiksesta:

Panosta hyvään salaattiin – se kaikkein halvin jäävuorisalaatti on hyvää leivällä, mutta maistuu varsinaisena salaattina aika surulliselta. Itse tein salaattipohjan Järvikylän Pehtoorin salaatista, baby-pinaatista (joo, tämä taisi olla Espanjalaista, koska kotimaista ei ollut nyt tarjolla) ja versoseoksesta. Tällä kombolla sain maukkaan mutta kuitenkin aika neutraalin seoksen, jossa itse “päätäytteet” pääsevät loistamaan.

Salaattipohja pysyy jääkaapissa hyvänä ainakin 3-4 päivää, jos sen säilyttää oikein – itse pidin sitä lävikössä, jonka alla pidin vielä keittiöpyyhettä (jottei valuvat pesuvedet tulvi pitkin jääkaappia – tämän voisi varmaan ottaa pois vuorokauden jälkeen)

Itse täytteisiin haen inspiraatioita oikeastaan siitä, mitä tekee mieli – mulla käy aina niin, että kaapit pursuu ruokaa, mutta mitään ei tee mieli. Jos valmistan täytteet sen mukaan, mikä hammasta tällä kertaa kolottaa, no problem sanoisi ameriiccalainen.

Koska blogi kaipaa säännöllisiä postauksia, päätin julkaista joka päivän salaattisaaliin omana postauksenaan! Ha haa!

Tähän vielä listaan postaukset sitä mukaan, kun saan niitä kirjoiteltua. Oikeasti mulla on tuskin aikaa kirjotitaa näitä joka päivä, mutta linkitän niitä sitä mukaan, kun ehdin:

Kansikuva / Credits: Pexels, icon0.com

Herättikö postaus ajatuksia? Kommentoi jotain! :)