Maanantaisalde

Rapeaksi paistettua vuohenjuustoa ja voissa paistettua päärynää. Rakastan ravintoloista tuttua rapeaa vuohenjuustoa, mutta en ole vielä onnistunut sen tekemisessä kotioloissa. Kuumeisella Googlailulla löysin kuitenkin Soppa365:ssa julkaistun reseptin, jossa luvataan rapsakkaa, täydellisesti paistettua vuohenjuustoa – ja sitä sainkin.

Pilkoin vuohenjuustopötköt noin 2cm kiekoiksi ja laitoin takaisin jääkaappiin odottamaan. Kuumensin pannulla voita, kunnes se ruskistui ja vaahtosi hieman. Vuohenjuustokiekot kyytiin, ja kahden minuutin ajastin pyörimään. Kiekkoja on tärkeä olla hipelöimättä, ettei karamellisoituminen ja rapsakka pinta kärsi. Kahden minuutin kohdalla kiekko ympäri ja sama toiselle puolelle – täydellistä ja todellista hands off-kokkausta!

Vuohenjuuston kaveriksi sopii hyvin päärynä, ja vaikka en koskaan ole ollut mikään päärynän suuri fani, päätin antaa sille mahdollisuuden. 4 päärynää halki, siemenkota pois ja sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Lohkot pannulle melko liberaalin voinokareen kanssa (en edes jaksanut pyyhkiä pannua, vuohenjuuston paistossa karamellisoitunut voi sopi makuprofiiliin tosi hyvin) ja odottelemaan. Muutaman minuutin kuluttua pyöräytin päärynät ympäri ja laitoin kannen päälle. Tässä kohtaa sammutin hellan ja nostin pannun levyltä pois, ja annoin päärynöiden pehmetä jälkilämmöllä sopivaksi, välttäen kuitenkin ikävän palamisen.

Tadaa – salaattipohjaa, voimakkaan makuista ja rapsakkaa vuohenjuustoa ja pehmeää ja makeaa päärynää. Ihan kingi kombo! Tämä maistui äärimmäisen hyvin myös eväänä, ja makuprofiili ei kärsinyt kylmänä nauttimisesta yhtään.

Herättikö postaus ajatuksia? Kommentoi jotain! :)