Tiistaisalde

Paahdettua punajuurta ja uunifetaa. Maanantaisen ruokailun päätteeksi Santulta tuli whatsapissa screenshot instagram-mainoksesta, jossa oli just meidän syömän salden näköinen annos, paitsi täytteenä oli punajuurta vuohenjuustolla. Siitä se tiistaisalden himo sitten lähti, ja mieleni halaji paahdettua punajuurta. Punajuuri on muutenkin mahtava juures, koska sen kanssa puljaamisen jälkeen näyttää tuoreen ruumiin paloitelleelta sarjamurhaajalta. Lisäksi sen maku on best.

No niin, eli kaupasta mukaan siis 4 isohkoa punajuurta siihen jotain kylkeen – mieli tekee taas jotain juustoista, ja uunifetapastasta haaveillessa hoksasin, että voin hyvin paahtaa fetat uunissa punajuurten kanssa.

Punajuurista kuoret veks ja salaattiin sopiviksi palasiksi. Punajuuripalaset pyörittelin voisulasta ja hunajasta tekemälläni kastikkeella (hunaja-voiseos kiehuu muuten aika helvetin äkäisesti mikrossa, jos sen unohtaa kolmeksi sekunniksi liikaa – kannattaa varoa, ja etusormeni palovamma tästä varmaan pari päivää muistutteleekin).

Uunivuokaan voi-hunajaa, fetaköntit ja punajuuret ympärille. Uuniin lämpöä 200 ja ajastimeen 30min. Itse valmisteluun ei mennyt varttia kauempaa, ja siihen sisältyi aivoton instagram-selailu samalla, kun hunaja-voisula räjähtelee mikrossa.

Punajuuri-fetavuoka post-bake

Puolen tunnin kuluttua punajuuret olivat vielä vähän liian kovia, joten sammutin uunin, kietaisin vuokaan folion ja jätin ne vielä vartiksi lämpimään uuniin tekeytymään. Punajuurista tuli täydellisen pehmeitä, ja feta ei päässyt kuivumaan tai kärtsäämään. Aivan täydellistä.

Tadaa – salaattipohjaa, pehmeän makeita punajuuria ja uunissa muheutunutta fetaa. Sairaan hyvää, ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, uunipunajuuret maistuvat erinomaisesti myös kylmänä.

Herättikö postaus ajatuksia? Kommentoi jotain! :)