Lauantaisalde

Mun teki aivan sairaasti mieli jotain maissilastuja ja jotain texmex-henkistä, ehkäpä papuihin ja maissiin nojaavaa salaattia. No, tietenkin unohdin ostaa ne hiivatin maissilastut. Onneksi sentään pavut muistin, ja kaapissa on vielä monta purkkia Matssmartista tilattuja sokerimaisseja.

Tämä oli myös näitä helppoja ja kypsentämättömiä salaatteja, eli vaikka viikonloppuna olisikin aikaa kokkailla ties mitä. No, joka tapauksessa tämä oli hyvä ja täyttävä annos, ja ne puuttuvat maissilastut olisivat varmaan kruunanneet koko roskan. Vähällä valmistelulla silti pääsin, työläin homma oli ehkä valuttaa ja huuhdella maissit ja pavut, koska en jaksanut kaivaa lävikköä, vaan valutin purkkiin vettä, valutin pois, valutin purkkiin vettä, valutin pois… Toista ainakin miljoona kertaa, tai siltä ainakin tuntui.

Tadaa – salaattipohjaa, maissia, mustapapuja, avokadoa, puolitettuja tomaatteja, kananmunalohkoja ja ranskankermaa. Päälle vielä laitoin itse tekemääni chilisuolaa, joka on siis pienessä myllyssä merisuolaa ja kuivattuja chilejä. Jotain ihme megachilejä on tullut taas käytettyä, koska se on aivan – helvetin – tulista. Siis ihan uskomaton polte, vaikka kuvasta saa laskettua chilihiput varmaan yhden käden sormilla. Onneksi mä kuitenkin rakastan tulista (ja mausteista, vaikkei tämä ollutkaan) ruokaa, joten elossa ollaan.

Herättikö postaus ajatuksia? Kommentoi jotain! :)